Wekelijks trainen voor alle leeftijden en niveau's

 

Download: Jaarplanning baantrainingen

 In dit overzicht kun je zien op welke data er wel en geen training is. Ook kun je zien hoeveel trainingen je al hebt gehad en hoeveel er nog komen. Er is ook een overzicht in de agenda op de website waar je per week ziet of er wel of geen baantraining is. 

Wekelijks verzorgt SAR skitrainingen op de sneeuwbanen van SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf. Deze sneeuwbaantrainingen zijn toegankelijk voor iedere skiër die het leuk vindt om sportief en actief met skiën bezig te zijn. Heb jij interesse schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Meer informatie over inschrijven en de voorwaarden vind je onderaan deze pagina. 

Schrijf je direct in

In de trainingen ligt de nadruk op slalomskiën, maar er wordt ook veel tijd besteed aan algemene techniek. Buiten dat je steeds beter leert skien, is het ook leuk om met een groep te trainen. Tijdens de trainingen wordt er regelmatig een slalom gestoken met slalompalen of stubbies (korte paaltjes). Ook kan er gebruik worden gemaakt van video-analyse en tijdwaarneming. De trainingen zijn veelzijdig en afwisselend. De trainers van Snowsports Academy Racing hebben allemaal ervaring met de wedstrijdskisport. Velen van hen waren zelf actief als wedstrijdskiër op hoog niveau.

Categoriën

Voor onze trainingen houden we bij het indelen van de groepen rekening met de leeftijden, het niveau en de voorkeur van de skiër. Wij hanteren voor onze groepsindeling grofweg dezelfde leeftijdscategorieën zoals deze gelden binnen het Nederlandse- en Internationale wedstrijdcircuit:

 • Benjamins/Aspiranten/Scholieren (jeugd t/m 15 jaar)
 • Junioren/Senioren/Masters (vanaf 16 jaar)
 • Selectieleden

Benjamins en aspiranten zijn skiërs in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Scholieren zijn skiërs in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. Vanaf 16 jaar behoor je tot de Junioren. Er wordt in de groep vanaf 16 jaar ook nog verder onderverdeeld in Senioren (vanaf 21) en Masters (vanaf 30). 

Locaties, tijden en groepen

De baantrainingen vinden plaats in SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf en duren 1,5 uur, 2 uur of 3 uur. Voor en na de training kun je uiteraard zelfstandig skiën.

Periode

Je kunt trainingen volgen gedurende twee perioden. De winter- en voorjaarsperiode. Je kunt je aanmelden voor de winterperiode (22 trainingen), de periode voorjaar (12 trainingen), of voor beide in één keer (34 trainingen). Het is niet mogelijk om losse trainingen af te nemen. 

Winter: september 2022 t/m maart 2023 (22 trainingen).

Voorjaar:  april t/m juni 2023 (12 trainingen). 

Tijdens de vakantieweken is er geen training omdat het merendeel van onze skiërs en trainers dan in het buitenland is voor onze Race Camps en deelname aan wedstrijden in het buitenland. 

Een overzicht van de groepen die SAR aanbiedt. 


Zoetermeer
(seizoen 22-23)

Dag Tijd Leeftijdscategorie
Dinsdag 18:30 - 20:00 uur  alle Jeugd
Dinsdag  20:15 - 21:45 uur Junioren (vanaf 2006) en Volwassenen
Woensdag  17:00 - 18:30 uur  jeugd en Pakketdeelnemers *)
Donderdag

21:00 - 22:30 uur (winter)

Volwassenen
Zaterdag

08:00 - 09:30 uur (winter)
09:00 - 10:30 uur (zomer)

Pakketdeelnemers *)

*) pakketdeelnemer: baantraining + trainingsprogramma kampen Nederland en Buitenland


Landgraaf
 

Dag Tijd Jeugd (t/m 15 jaar) / Volwassenen (vanaf 16 jaar)
Donderdag 19:00 - 21:00 uur  Jeugd en Volwassenen
Zaterdag

09:00 - 12:00 uur (winter)

Jeugd 


Prijzen

De kosten voor de sneeuwbaantraining zijn afhankelijk van het aantal keer per week dat je wilt trainen, en de periode dat je wilt trainen. Wanneer je kiest om je in één keer in te schrijven voor de winter- en voorjaarstraining, dan krijg je een korting ten opzichte van wanneer je kiest om je voor de winter- en voorjaarstraining apart in te schrijven. Ook krijg je een korting wanneer je kiest voor meerdere keren per week trainen. Hieronder staan alle prijzen op een rij.

De genoemde prijzen zijn inclusief 9% BTW.


Seizoen 22-23: Winter- en voorjaarstrainingen, 34 trainingen (begin sept t/m juni)

ZOETERMEER

Training per week Prijs € 
1 x per week   €    729,00
2 x per week  € 1.249,00

LANDGRAAF

Training per week Prijs € 
Donderdag (2 uur)  €    999,00
Zaterdag (3 uur)  € 1.349,00
Donderdag + Zaterdag € 1.999,00


* de seizoenskaarten zijn 7 dagen per week geldig op 5 locaties van SnowWorld:
(Velsen-Zuid, Zoetermeer, Landgraaf, Rucphen en Terneuzen).  

Seizoen 22-22: Wintertrainingen, 22 trainingen (begin sept aug t/m maart)

ZOETERMEER

Training per week Prijs € 
1 x per week   € 539,00
2 x per week  € 899,00

LANDGRAAF

Training per week Prijs € 
Donderdag  € 799,00
Zaterdag  € 999,00
Donderdag + Zaterdag € 1.599,00

* de seizoenskaarten zijn 7 dagen per week geldig op 5 locaties van SnowWorld:

(Velsen-Zuid, Zoetermeer, Landgraaf, Rucphen en Terneuzen).   

Voorjaarstrainingen, 12 trainingen (eind maart t/m juni)

Training per week Prijs € 
1 x per week   € 305,00
2 x per week  € 539,00


LANDGRAAF

Training per week Prijs € 
Donderdag  € 399,00
Zaterdag  € 539,00
Donderdag + Zaterdag € 799,00


* de seizoenskaarten zijn 7 dagen per week geldig op 5 locaties van SnowWorld:

(Velsen-Zuid, Zoetermeer, Landgraaf, Rucphen en Teruneuzen).    


Inschrijven (lees de volledige inschrijfprocedure onderaan deze pagina)

Inschrijven voor de sneeuwbaantrainingen is mogelijk vanaf niveau parallel skiën. Het advies is om tijdig in te schrijven, omdat de kans dan groter is dat je op de gevraagde voorkeursdag en tijdstip kunt trainen. Op het inschrijfformulier geef je aan op welke tijd je bij voorkeur wilt trainen. Bij 10 aanmeldingen zit een groep vol. 

Na inschrijven ontvang je een bevestiging per email. Daarna wordt jouw inschrijving verwerkt en ontvang je een factuur. Je kunt pas deelnemen aan de trainingen als de factuur is voldaan. Meld je dus op tijd aan, zodat je geen trainingen hoeft te missen.

Verhinderd of uitvallen training

Indien je verhindert bent om te trainen, kun je deze niet op een andere dag of tijdstip inhalen. Aan het eind van het seizoen is er een clubtraining, een gratis extra training op zaterdag. Deze training is tevens een leuke afsluiting van het seizoen.

Indien een training uitvalt door toedoen van SAR, dan zal deze training op een later moment worden ingehaald. Hiervoor zijn inhaalmomenten gepland in de jaarkalender aan het einde van de winter- en voorjaarsperiode. De trainer zal dit naar alle deelnemers uit de groep communiceren. Mocht een trainer uitvallen, dan zal er altijd eerst geprobeerd worden om een vervanger te vinden alvorens de training komt te vervallen. Mochten er trainingen uitvallen door overmacht (niet door toedoen van SAR) dan zal deze training niet ingehaald of gerestitueerd worden.

Schrijf je direct in

Proeftraining

Heb je interesse om deel te nemen aan de sneeuwbaantrainingen, dan is een proeftraining verplicht. Lees hier informatie over een gratis proeftraining en schrijf je in. Tijdens de training kun je ervaren hoe het is om bij ons te skiën. Tevens zal de trainer beoordelen of je qua niveau op je plek bent in die groep. De proeftraining is vrijblijvend. Ben je na de training enthousiast, dan bekijken we samen welke trainingsopties binnen SAR bij je passen. 

Tips

Zorg zelf voor goed materiaal: juiste ski's, goede schoenen, stokken op juiste lengte en beschermende, warme kleding. Zorg ook dat je bindingen goed afgesteld zijn.
Voor het skiën van de slalom is het dragen van beschermmateriaal een must. Denk aan kniekappen, helm met beugel en slalomkappen op de skistokken. 
Tot slot is het aan te raden om je ski’s regelmatig te slijpen zodat de kanten scherp zijn.
Als je vragen hebt over het juiste materiaal, vraag dit dan aan je trainer. Deze kan je hiermee helpen.

Algemene voorwaarden 

Door inschrijven accepteer je de algemene voorwaarden die gelden voor de sneeuwbaantrainingen. De algemene voorwaarden kun je hier lezen.

Algemene regels

 • Ben op tijd. Zorg dat je voor aanvang van de training op de baan bent.
 • Stap uitsluitend onderaan bij de lift in en doe dat via de normale ingang. Bovenaan de lift via de normale uitgang uitstappen. Trainers kunnen in sommige situaties een uitzondering maken.
 • Ski’s en skistokken altijd aan de kant neerzetten of neerleggen in verband met de andere mensen op de baan.
 • Toon respect voor de andere skiërs op de baan en het baanpersoneel.
 • Help mee met opruimen.
 • Wanneer de training is afgelopen ga dan nog één keer naar boven om de sporen die ontstaan zijn door de slalom dicht te rutschen. Doe dat ALTIJD!
 • Je mag pas door de slalom skiën, nadat de trainers dat hebben aangegeven.
 • Meld je af bij de trainer wanneer je van de baan afgaat. Bijvoorbeeld naar de wc.
 • Tijdens de slalomtraining is het voor IEDEREEN verplicht om een helm te dragen. 
 • Neem altijd je seizoenskaart mee. Indien je je toegangskaart een keer vergeten bent, kun je bij de balie met behulp van je legitimatie vragen om een tijdelijke toegangskaart. De balie heeft de namen van de trainingsgroepen en zal een toegangskaart geven die geldig is zolang als de training duurt. Dit is een extra service van SnowWorld, zorg dan ook dat je je netjes gedraagt tegen het baliepersoneel. Let op! Zonder geldige toegangskaart mag je niet de baan op. Indien je toch de baan op gaat zonder geldige toegangskaart, wordt je jaarkaart of seizoenskaart ingetrokken.

Eigen risico

Skiën en zeker slalomskiën, is een sport waarbij er blessures kunnen ontstaan. SAR doet er alles aan om de trainingsomgeving zo veilig mogelijk te maken.
Iedere deelnemer aan de trainingen van SAR doet dit op eigen risico. Indien een deelnemer door een blessure niet deel kan nemen aan een training of verdere trainingen vindt er geen restitutie plaats van de trainingsgelden. Als er door toedoen van SAR een baantraining niet plaats kan vinden dan wordt deze training op een later tijdstip ingehaald. Trainingen die zonder toedoen van SAR worden afgelast (bijvoorbeeld hogere macht, natuurramp, stroomuitval of sluiting) worden niet ingehaald of gerestitueerd.

Procedure inschrijven

Inschrijving verwerken

Je hebt gekozen voor een voorkeur voor een dag en tijdstip. Als er minimaal 10 personen voor een voorkeurstijdstip zijn aangemeld, word je inschrijving pas verwerkt en ontvang je per email een bevestiging met factuur. Het kan dus even duren voordat je een definitieve bevestiging ontvangt.

Wat als de groep van mijn voorkeur al vol zit?

Wil je trainen in een groep die al vol zit? Dan word je op een wachtlijst geplaatst. Zodra er 6 verdere aanmeldingen zijn, gaat er een tweede groep van start op dat tijdstip. Op iedere dag en voorkeurstijdstip kunnen meerdere groepen trainen. Hoe eerder je aanmeldt, hoe groter de kans dat er nog plek is in de groep van jouw keuze. De aanmeldingen worden namelijk geaccepteerd op volgorde van inschrijven.

Wat als er niet voldoende animo is voor mijn voorkeursgroep?

Mocht er kort voor aanvang van de trainingen (medio augustus) blijken dat er niet voldoende personen zijn om een groep van start te laten gaan, dan nemen we contact met je op. Misschien is er wel een alternatief op een andere dag en/of tijd. Ook kan het gebeuren dat er tijdens het seizoen nog aanmeldingen komen voor die groep, en we dan alsnog van start kunnen gaan.

Liftkaarten SnowWorld LET OP NIEUW VOOR 2022-2023

Zodra de factuur betaald is, ben je verzekerd van je plek in de groep en hebben wij je aangemeld bij SnowWorld met onze ledenlijst. Je kunt je melden bij de balie van SnowWorld voor het aanschaffen van de liftkaart. Zolang de liftkaart nog niet klaar is ontvang je van SnowWorld een toegangskaart. Je kunt het beste op een eerder tijdstip dan je eerste trainingsdag je jaarkaart aanschaffen.

 • Meer dan 200 skiërs
 • Veel mogelijkheden voor alle leeftijden en niveau's
 • NSkiV gecertificeerd talenten opleidingsteam
 • 5 Dagen per week trainingen in SnowWorld Landgraaf en Zoetermeer
 • 10 Maanden per jaar trainingen in Alpenlanden
 • Gratis proeftraining
 • Ervaren en gepassioneerde trainers/coaches
 • Werkt volgens positive coaching methode
 • Uitgebalanceerd ski, fysiek en mentaal programma
SAR B.V.
Schipperslaan 3a
1906 BG Limmen

Telefoon: 06 - 2121 8435 / 06 - 2121 8747
info@snowsportsracing.nl