Wedstrijden hoe en wat?

Ik wil een wedstrijd skien, wat nu?

Voor het deelnemen aan wedstrijden is geen minimaal niveau vereist. Als je traint bij de SAR betekend dit ook dat je kan starten tijdens bijvoorbeeld de kidscup wedstrijden. Skiers denken vaak dat ze een heel hoog niveau moeten hebben om een wedstrijd te kunnen skien, maar eigenlijk is een wedstrijd juist iets om van te leren en beter door te worden. De kidscup wedstrijden in Landgraaf en Zoetermeer zijn perfect om de eerste wedstrijd ervaringen op te doen.

Eerste wedstrijd

Sommige hebben de eerste wedstrijd ervaring opgedaan tijdens het N(j)K indoor. Je merkt misschien al dat er veel bij komt kijken voor de ouders maar vooral voor de skiers. In de presentatie over wedstrijd skien is terug te vinden hoe het inschrijven voor een wedstrijd in zijn werk gaat. Verder staat hier ook veel informatie in over de spelregels, benodigde materialen, ranglijsten en leeftijdscategorien. Mocht deze informatie niet voldende zijn kun je met vragen altijd terecht bij pws@snowsportsracing.nl. Ook op de website van de NskiV is veel informatie te vinden zoals de wedstrijd kalenders en uitslagen.

Bekijk de volgende download van de Nskiv om als beginnend jeugdskier te staten met wedstrijden. 

https://www.nederlandseskivereniging.nl/wp-content/uploads/2017/09/2308-2017-wedstrijdskienboekje-HR.pdf

Wedstrijd begeleiding 

De trainers van Snowsports Academy Racing staan tijdens de wedstrijddagen klaar voor onze racers. Zij zorgen ervoor dat de skiers weten hoelaat ze waar moeten verzamelen en dat de kinderen weten wat zij moeten doen. Daarom is het heel belangrijk dat de skiers dicht bij de trainers blijven. Niet alleen organisatorisch is de wedstrijd begeleiding van belang. De trainers verkennen de slalom samen met de skiers en geven de laatste tips. Aan start worden de skiers gecoacht zodat zij het aller beste uit de wedstrijd run kunnen halen. Ook als er onduidelijkheden zijn tijdens de wedstrijd zoals een diskwalificatie zijn de trainers ervoor om dit op te lossen met de wedstrijdorganisatie. 

 

  • Meer dan 200 skiërs
  • Veel mogelijkheden voor alle leeftijden en niveau's
  • NSkiV gecertificeerd talenten opleidingsteam
  • 5 Dagen per week trainingen in SnowWorld Landgraaf en Zoetermeer
  • 10 Maanden per jaar trainingen in Alpenlanden
  • Gratis proeftraining
  • Ervaren en gepassioneerde trainers/coaches
  • Werkt volgens positive coaching methode
  • Uitgebalanceerd ski, fysiek en mentaal programma
SAR B.V.
Schipperslaan 3a
1906 BG Limmen

Telefoon: 06 - 2121 8435 / 06 - 2121 8747
info@snowsportsracing.nl